La regulació del sector del taxi fa un pas més

El taxi s'actualitza i ofereix preus tancats a través de les apps

Les aplicacions per demanar taxi ja permeten tancar el preu de la carrera abans de pujar-hi com fan Uber i Cabify

Actualitzat

A partir d'aquest dissabte entra en funcionament la tarifa tancada del taxi a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els usuaris que ho vulguin podran saber quant els costarà el trajecte abans de pujar al taxi, sempre que el contractin a través d'aplicacions mòbils autoritzades per l'Institut Municipal del Taxi, com ara MyTaxi.

La mesura, però, no és obligatòria i el client pot escollir entre el preu tancat de l'app o fer el trajecte amb taxímetre. De moment, es calcula que el 30% de la flota de taxis ja opera amb aquestes aplicacions mòbils.

 

Preus tancats i regulats

El taxi és un sistema de transport públic regulat i, per tant, la tarifa tancada la calcula un algoritme tenint en compte únicament la baixada de bandera, un preu per quilòmetre recorregut i suplements estipulats per llei. Luis López, president de l'agrupació Taxi Companys, explica que, mentre el taxi manté sempre el mateix sistema de preus, els d'Uber i de Cabify augmenten si també ho fa la demanda:

 

La tarifa d'Uber i Cabify és una tarifa dinàmica, és a dir, un trajecte et pot costar el mateix [amb taxi] que amb una d'aquestes aplicacions, però si juga el Barça o hi ha un concert o està plovent, amb aquestes aplicacions el cost serà molt superior perquè ells [Uber i Cabify] tenen una tarifa que va en funció de l'oferta i la demanda mentre que el taxi sempre mantindrà el mateix preu.

 

La Generalitat va aprovar un decret on exigia que la precontractació dels vehicles VTC es fes amb una hora d'antelació

 

El taxi s'adapta als nous temps

Un dels consensos de la crisi del taxi, que es va tancar amb la retirada d'Uber i Cabify de la ciutat de Barcelona, és que el taxi s'havia d'adaptar a l'economia digital. A través de les aplicacions per demanar taxi, que ja fa temps que estan en funcionament, ara es podrà tancar el preu de la carrera abans de pujar al taxi, tal com fan les polèmiques aplicacions per sol·licitar els serveis dels VTC.

El primer que cal fer és descarregar una de les aplicacions per demanar un taxi. Un cop introduït el destí on volem anar, l'app ens ensenya el recorregut, els quilòmetres de la carrera, el temps que trigarem a fer el trajecte i el cost. Si acceptem la proposta, el taxi més proper a nosaltres rebrà l'avís per venir a buscar-nos i només haurem d'esperar que aparegui.

 

Assemblea de taxistes al passeig de Gràcia amb el portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez

ARXIVAT A:
TaxisMobilitat
Anar al contingut