Atletisme

El TAS sanciona Marta Domínguez amb tres anys de suspensió i li retira dues medalles

Després d'una llarga batalla legal, la màxima autoritat esportiva confirma el dopatge de la corredora espanyola de mitjana distància

Actualitzat

El TAS confima les irregularitats en el passaport biològic de Marta Domínguez i la condemna a tres anys de suspensió i li retira la medalla d'or que va aconseguir en els 3000 metres obstacles del mundial de Berlín 2009 i la medalla de plata de l'europeu de 2010.

El març de 2013 la IAAF va informar la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) d'unes irregularitats detectades en el seu passaport biològic. Es va obrir una investigació i les primeres explicacions de Domínguez, recolzada per la Federació no van convèncer la màxima autoritat de l'atletisme mundial, pel què al juliol de 2013 va suspendre cautelarment Marta Domínguez durant quatre anys. El febrer de 2014, la RFEA va aixecar-li la sanció, fet que va motivar que la IAAF juntament amb l'Agència Mundial Antidopatge presentessin recurs en última instància davant del TAS.

Un any i mig després i, havent escoltat totes les parts, el màxim tribunal esportiu dictamina que la corredora va consumir substàncies prohibides durant la competició en diverses ocasions.

Es dóna el cas que no fa ni 24 hores que Marta Domínguez va abandonar el seu lloc a les llistes del PP per a les eleccions generals del 20 de desembre per motius personals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut