Primer pla de l'expresident català Carles Puigdemont, que segueix la manifestació independentista de la Diada per televisió a la seva residènci…
Carles Puigdemont a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica, aquest 11 de setembre (ACN)
Madrid

El Suprem respon a Puigdemont que dir-li "fugit" és "adequat" i gens "desconsiderat"

La defensa exigia una rectificació en considerar-ho "pejoratiu" i proposava fórmules com "processat absent" o exiliat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha resolt que qualificar Carles Puigdemont, Lluís Puig i Clara Ponsatí de "fugits" "és adequat i en absolut desconsiderat". La sala segona del Suprem respon així la petició d'aclariment o rectificació formulada per a aquests tres processats per rebel·lió que són a l'exili.

L'expresident i els dos exconsellers consideren que l'expressió "fugit", que s'ha utilitzat en textos jurídics, és impròpia i que seria més adequat fer servir fórmules com "processat absent" o exiliat.  

En un escrit presentat per l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas a finals de juliol s'afirma que el seu ús no és "gramàtcament exacte", a més de considerar-lo "pejoratiu".

De fet, argumentava que el "Diccionario de la Real Academia Española" defineix "fugit" com la persona que "va recelós o amagant-se per temor d'alguna cosa o d'algú".

Segons Cuevillas, "els meus representants ni s'amaguenja que la justícia sap perfectament on són, ni estan recelosos tret de les prevencions naturals que els provoquen la naturalesa i el tipus d'instrucció d'un procés de naturalesa eminentment política com el que ens ocupa".

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontClara PonsatíLluís PuigRebel·lióProcés català
Anar al contingut