Madrid

El Suprem rectifica i rebutja per set vots a tres la demanda de paternitat contra el rei Joan Carles

Es tracta de la demanda presentada per la ciutadana belga Ingrid Sartiau

RedaccióActualitzat

El ple de la sala civil del Tribunal Suprem ha rectificat i ha rebutjat per set vots a tres la demanda de paternitat presentada contra el rei Joan Carles per la ciutadana belga Ingrid Sartiau, que assegura que és filla del monarca. Quan el passat mes de gener l'alt tribunal va admetre la demanda de paternitat de Sartiau ja ho va fer per un marge molt estret, sis vots contra cinc, i amb el criteri contrari de la fiscalia, que deia que la demanda no tenia prou base. El rei Joan Carles hi va presentar recurs, argumentant que la història de la ciutadana belga és poc sòlida i plena de contradiccions, i, ara el Suprem ha estimat el recurs presentat per Joan Carles.

Una de les qüestions que el Suprem ha tingut en compte és que la defensa de la ciutadana belga ha tingut l'oportunitat de replicar el recurs del rei i intentar explicar les contradiccions, i no ho ha fet.

Amb aquesta resolució, es dóna per tancat el cas. Tot i això, els tres magistrats que s'han oposat estudien emetre vots particulars discrepants.

Segons la versió de Sartiau, la seva mare va conèixer un noi de 31 anys i ulls blaus en una discoteca de la Costa del Sol l'any 65, i després va saber pel conserge de l'hotel que es tractava del rei Joan Carles. Però la defensa del rei diu que no coincideixen ni l'edat ni el color dels ulls, i que no ha pogut aportar cap prova.

El Suprem també va rebutjar la demanda de paternitat presentada per Albert Solà, veí de la Bisbal d'Empordà. Afirma que és el primogènit del rei, i ara vol portar el cas als tribunals europeus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut