La pancarta i el llaç groc que hi havia al balcó del Palau de la Generalitat abans de l'ordre de la JEC (ACN)
La pancarta i el llaç groc que hi havia al balcó del Palau de la Generalitat abans de l'ordre de la JEC (ACN)

El Suprem rebutja suspendre l'ordre de retirar llaços grocs com demanava Torra

Aquest dimarts s'ha despenjat el llaç groc del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, tal com volia Ciutadans

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de Quim Torra de suspendre cautelarment els acords de la Junta Electoral Central (JEC) que li ordenaven retirar els llaços grocs dels edificis públics. 

El requeriment el va dictar dijous la JEC i després la Generalitat va demanar que quedés sense efecte. Com que es tractava d'una mesura cautelaríssima, el Suprem estava obligat a resoldre en un termini de 48 hores des de la presentació del recurs, però n'ha tingut prou amb una hora. Ha denegat la via d'urgència demanada per Torra i ara dona deu dies a la Junta Electoral perquè presenti les seves al·legacions i decidir si suspèn o no la retirada de llaços mentre valora el recurs del president de la Generalitat. 

Això és paral·lel al procediment que divendres va obrir la Fiscalia en contra de Torra per haver tardat massa a retirar els llaços grocs, una querella que podria acabar en una eventual inhabilitació de Torra.

Al Palau de la Generalitat, ho recordem, es va canviar la pancarta del balcó per una altra amb el lema "Llibertat d'opinió i expressió". 

I després es va retirar la nova pancarta quan faltaven menys de tres hores perquè s'acabés el termini que va donar la Junta Electoral Central als Mossos per retirar el que considera "símbols partidistes" en període electoral.
 

La Generalitat va canviar el llaç groc per aquesta pancarta (ACN)​

Despengen el llaç groç del Pati dels Tarongers 

Mentrestant, aquest dimarts s'ha despenjat la pancarta amb el llaç groc del Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Aquest dilluns la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va anunciar que tornaria a denunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Junta Electoral Central (JEC) per mantenir aquest símbol a l'interior de l'edifici.

El llaç groc penjat fins aquest dimarts al Pati dels Tarongers de la Generalitat (ACN) 
 

La font del Pati dels Tarongers i part de la façana sense el llaç groc (ACN)

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, la decisió tant de posar el llaç al pati com de treure'l ha estat dels treballadors del Palau.

D'altra banda, Tortosa ha retirat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics i els llaços grocs de la façana de l'Ajuntament. L'agrupació local de Ciutadans ho havia denunciat a la Junta Electoral de zona.

ARXIVAT A:
Eleccions 28AQuim TorraInés ArrimadasLlibertat d'expressió Procés català
Anar al contingut