El Suprem rebutja la suspensió cautelar dels indults, demanada per Cs i Vox
Arrimadas i Bal davant del Suprem, el dia que Ciutadans va presentar el recurs

El Suprem rebutja suspendre cautelarment els indults, com demanava Ciutadans i Vox

El Tribunal considera que podria donar lloc a "situacions perjudicials i irreversibles" si finalment es falla a favor dels indultats

Actualitzat

La petició de Ciutadans i Vox de suspendre cautelarment els indults als nou presos independentistes ha estat tombada pel Tribunal Suprem. La decisió lliga amb la que els magistrats ja van prendre el 28 de juny, quan van rebutjar deixar sense efecte els indults de manera cautelaríssima, és a dir, sense atendre les parts.

Ara, un cop escoltats els arguments de les defenses, de l'advocat de l'Estat i de la Fiscalia, el Suprem ha mantingut el mateix criteri, en considerar que "no concorren les circumstàncies" que requeriria adoptar mesures cautelars.

El Tribunal ha afegit que la suspensió "podria provocar situacions perjudicials i irreversibles per als indultats". El principal supòsit, el d'haver de tornar a presó mentre el Suprem estudia els recursos, i que finalment els indults fossin avalats.


La legitimació dels recurrents

L'Advocacia de l'Estat va anar més enllà i va posar en dubte la legitimitat que tenien Ciutadans i Vox a l'hora de presentar aquests recursos. El Suprem ha optat per no pronunciar-se sobre el tema, al·legant que ara "no és procedent".

Per la seva banda, el PP va presentar un altre recurs contra els indults al Suprem, sis dies després que ho fessin Ciutadans i Vox. El Tribunal també el va admetre a tràmit, sense pronunciar-se sobre la legitimació del partit presidit per Pablo Casado

ARXIVAT A:
VoxTribunal Suprem CsIndults
Anar al contingut