Comín i Puigdemont a Brussel·les (ACN)
Toni Comín i Carles Puigdemont van demanar ser inclosos en la consulta (ACN)

El Suprem rebutja preguntar a Luxemburg sobre la immunitat de Puigdemont i Comín

Els exiliats van demanar que s'inclogués la seva petició en la consulta que es fa per Oriol Junqueras al TJUE

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de Carles Puigdemont i Toni Comín de ser afegits en la consulta formulada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, TJUE, sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. El Suprem argumenta que no estan personats en la causa.

Els advocats de Puigdemont i Comín van demanar que el seu cas s'inclogués en la pregunta que el Tribunal Suprem havia de traslladar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la immunitat d'Oriol Junqueras.
 

 

El Suprem va acceptar preguntar al tribunal de Luxemburg sobre la immunitat d'Oriol Junqueras (EFE)


Carles Puigdemont i Toni Comín havien reclamat al jutge Marchena que demanés a Luxemburg per qüestions com la imposició del tràmit de jurar la Constitució presencialment a Madrid per accedir a l'acta, l'abast de la immunitat parlamentària i de les funcions de la Junta Electoral Central.

 

Alguns eurodiputats van reclamar la presència de Junqueras, Comín i Puigdemont al Parlament Europeu (ACN)

 

Els magistrats van portar aquest dilluns la qüestió prejudicial al TJUE perquè clarifiqui els límits de la immunitat de Junqueras, a qui es va impedir sortir de la presó per complir amb els tràmits necssaris per adquirir la condició d'eurodiputat.

 

Previament, el tribunal va demanar a les acusacions el seu parer sobre la necessitat de plantejar aquesta qüestió a Europa. En aquell moment, Puigdemont i Comín van presentar un escrit d'al·legacions perquè el seu cas fos inclòs en la consulta que s'havia fet per Junqueras.

En el seu cas no es va permetre jurar o prometre la Constitució per poders a través del seu advocat, o, si en cas de tornar a Espanya, la seva immunitat com a europarlamentaris estaria activada.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontToni ComínOriol JunquerasTribunal Suprem JudicialProcés català
Anar al contingut