Manuel Marchena
Manuel Marchena

El Suprem rebutja per unanimitat apartar Marchena del judici del procés

L'alt tribunal també ha desestimat la recusació dels altres sis magistrats que conformen la sala que ha de jutjar l'1-O

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat per unanimitat les recusacions que els líders independentistes presos havien demanat contra el president del tribunal que jutjarà la causa de l'1-O, Manuel Marchena. La sala 61 també ha rebutjat les recusacions dels altres sis magistrats que constitueixen la sala segona de l'alt tribunal.

Vuit processats havien demanat la recusació de Marchena, mentre que Jordi Cuixart també demanava recusar els altres sis magistrats del tribunal que ha de jutjar el procés. Es tracta d'Antonio del Moral, Luciano Varela, Juan Ramón Berdugo, Andrés Martínez Arrieta, Ana María García Ferrer i Andrés Palomo.

En les seves peticions, els processats argumentaven falta d'imparcialitat. Unes recusacions que es van presentar després que es fes públic un whatsapp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, on deia que si Marchena era elegit president del Poder Judicial això permetria controlar des del darrere la sala del tribunal que jutjarà els líders independentistes.

 

Notícia relacionada: Marchena renuncia a ser president del poder judicial i presidirà el judici de l'1-O

 

El contingut íntegre de la decisió, però, no es farà públic fins d'aquí uns dies. Ara, el tribunal ja tindrà llum verda per convocar la vista en què el Suprem haurà de resoldre sobre la seva competència per jutjar l'1 d'octubre.

Es tracta de la segona vegada que el Suprem rebutja les recusacions que han plantejat els líders independentistes empresonats durant el procés. En la primera, els processats van denunciar els suposats vincles de Marchena amb el PP.

El president de la sala segona del Tribunal Suprem ja va rebutjar apartar-se del judici del procés perquè, va dir, no té interès directe ni indirecte en la causa ni en el seu desenllaç. En el seu escrit d'al·legacions a la recusació plantejada per les defenses, Marchena defensava que la imparcialitat d'un magistrat depèn dels seus actes i no del que pugui opinar un tercer.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut