Madrid

El Suprem rebutja la petició de suspendre l'obligació d'informar de les despeses setmanals

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de la Generalitat de suspendre l'obligació d'informar setmalment el govern espanyol de les seves despeses, que va imposar l'executiu espanyol el 21 de juliol. Abans aquest informe s'enviava cada mes.

Dijous, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va comunicar al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que deixarà d'enviar-li els informes setmanals sobre les despeses de la Generalitat.

El mes de juliol passat, l'executiu català havia demanat a l'alt tribunal deixar cautelarment sense efecte l'acord de la comissió delegada d'afers econòmics. Aquest acord estableix l'obligació per a la Generalitat de presentar cada setmana un informe de les seves despeses per evitar que algunes partides es destinessin a la celebració del referèndum

La Moncloa va amenaçar de suspendrà el fons de liquidiat autonòmic a Catalunya si no rep el certificat setmanal de les despeses de la Generalitat que certifiquin que no gasta diners per a l'1-O.

El Suprem manté que la Generalitat ha de continuar informant Madrid cada setmana sobre les seves despeses.

El govern català va demanar la suspensió de la mesura al·legant que es tractava d'un control polític que podria tenir danys irreparables si més endavant es dictava una sentència favorable als interessos de la Generalitat.

Els magistrats de l'Alt Tribunal, sense entrar en els arguments de fons, només en els de forma, creuen que no s'ha de tocar l'acord de la comissió delegada del govern espanyol per a afers econòmics, que obliga la Generalitat a facilitar les seves despeses cada setmana i no mensualment com ho feia abans.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut