El Suprem permetrà als presos sortir a recollir l'acta de diputat i senador aquest dilluns
Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva

El Suprem permetrà als presos sortir a recollir l'acta de diputat i votar als plens

Ho han confirmat fonts de l'alt tribunal a TV3

Marta ViladotActualitzat

El Tribunal Suprem permetrà que els polítics que estan a la presó puguin recollir personalment les seves actes de diputats i senadors. Fonts de l'alt tribunal han confirmat a TV3 que Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva podran recollir les actes.

El reglament del Congrés és clar en aquest sentit: estableix que l'acta s'ha de recollir presencialment i, per tant, el Suprem diu que no tindria cap sentit que el tribunal incomplís la norma. Per la mateixa raó, tampoc s'impedirà que els diputats i senadors puguin votar, perquè, a diferència del que passa al Parlament, no es pot delegar el vot.

Recordem que Sànchez i Junqueras són els caps de llista de Junts per Catalunya i Esquerra, respectivament, a les eleccions al Congrés dels Diputats del pròxim 28 d'abril. Jordi Turull encapçala la llista de JxCat per Lleida, Josep Rull, la candidatura de Tarragona. Per la seva banda, Raül Romeva és candidat d'Esquerra al Senat.

Manuel Marchena, a la sala segona del Tribunal Suprem

 

Tots ells han fet una nova petició de llibertat provisional al Suprem per a la campanya del 28A.


El Suprem estudia la petició de fer mítings a la presó

El Suprem té previst reunir-se aquest dilluns mateix per resoldre les diverses qüestions plantejades pels processats en relació amb la campanya electoral.

Pel que fa a la realització d'actes a la presó, Institucions Penitenciàries ja en va informar desfavorablement per motius de seguretat. Sigui com sigui, el primer que farà el tribunal és estudiar si és competent per prendre aquesta decisió. I és que la Junta Electoral va traspassar al Suprem la decisió assegurant que és "l'òrgan competent".

Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana ha sol·licitat fer actes electorals a la presó. JxCat ha demanat un debat a Soto del Real amb els candidats del 28A. Per la seva banda, ERC vol fer actes de campanya tant en presons madrilenyes com catalanes.

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28AOriol JunquerasJordi SànchezRaül RomevaJosep RullJordi Turull
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut