El Suprem obliga Telecinco a deixar d'emetre "Pasapalabra" per no pagar el drets a ITV
Un conficte judicial ha enfrontat Mediaset i la cadena britànica ITV, propietària dels drets

El Suprem obliga Telecinco a deixar d'emetre "Pasapalabra" per no pagar els drets a ITV

Aquest dimarts, Christian Gálvez va presentar per última vegada el concurs que emet el canal de Mediaset des del 2007 després d'una llarga batalla judicial

RedaccióActualitzat

El Suprem obliga la cadena de televisió espanyola Telecinco a deixar d'emetre "Pasapalabra", després de gairebé 12 anys en antena, per un conflicte judicial que ve de lluny. El grup Mediaset va anunciar aquest dimarts que emetia el programa per última vegada.

 

Tal com va informar a les xarxes socials, el grup de comunicació deixa oberta una porta a arribar a un acord amb la cadena britànica ITV per poder continuar emetent l'espai.


Batalla judicial que ve de lluny

Telecinco i la cadena propietària dels drets del programa, ITV, s'han enfrontat als tribunals. Mediaset va rescindir unilateralment el contracte, al·legant que alguns formats eren propis. Per Telecinco, ni el nom del programa ni la part final del concurs eren propietat de la cadena britànica.

El Suprem ha desestimat el recurs de Mediaset contra una sentència de l'Audiència Provincial de Madrid i el concurs ja no es pot emetre més.

L'alt tribunal avala així la interlocutòria de l'Audiència Provincial que confirmava la del jutjat mercantil número 6 de Madrid. Aquesta obligava  Telecinco a "cessar immediatament" l'emissió del format. Prohibia també a Mediaset "reprendre en el futur l'emissió, edició, producció, reproducció, comunicació pública, distribució, transformació i tota i qualsevol altra forma d'explotació, per ella o a través de tercers, del programa 'Pasapalabra' o que es denomini 'Pasapalabra'."

Christian Gálvez ha presentat el "Pasapalabra" en la seva etapa a Telecinco des del 2007


12 anys a Telecinco i 6 a Antena 3

El popular espai presentat per Christian Gálvez s'emet a Telecinco des del 2007. Abans, del 2000 al 2006, s'emetia per Antena 3 i l'havia presentat Sílvia Jato, Jaime Cantizano i Constantino Romero.

Està basat en el format original britànic "The Alphabet Game", que originàriament va emetre la BBC i després ITV.

Telecinco va emetre aquest dimarts el concurs per última vegada


En la seva etapa a Antena 3 va donar el pot més alt, de 2.190.000 d'euros, que en aquell moment va suposar el premi més elevat donat mai a Espanya en un programa de televisió. A Telecinco, el premi més alt va ser d'1.674.000 euros i el va donar el 2013. En l'últim programa, emès aquest 1 d'octubre, el pot acumulat era d'1.024.000 euros.

"Pasapalabra" ha sigut líder d'audiència en la seva franja durant anys.

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut