Madrid

El Suprem obliga la Generalitat a preguntar per la llengua habitual dels nens en les preinscripcions escolars

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència que obliga la Generalitat a preguntar sobre la llengua habitual dels nens i nenes en el moment d'escolaritzar-los. El govern català hi havia presentat un recurs, que ara s'ha desestimat.

Actualitzat
L'origen del conflicte ve de l'any 2004, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va acceptar parcialment un recurs presentat per l'entitat anomenada Convivència Cívica Catalana, aleshores presidida per Aleix Vidal-Quadras. Aquesta plataforma estava en contra de les normes que hi havia en aquell moment de preinscripció i matriculació a les escoles públiques i concertades.

La Generalitat va presentar-hi un recurs davant del Tribunal Suprem. Ara, després de 4 anys, el Suprem ha rebutjat aquest recurs del govern.

Disparitat de lectures

Fonts de la conselleria d'Educació treuen importància a aquesta decisió. Asseguren que el Suprem no els obliga a res i recorden que, des de l'any 2005, els pares tenen l'opció que els nens de primària puguin rebre l'ensenyament en castellà, dins l'aula i amb un tutor al costat que els tradueixi del català al castellà, una opció que aquest any, segons la conselleria, només l'han triat 15 nens a tot Catalunya.

Ben diferent ho veuen el Partit Popular i Ciutadans, que asseguren que, arran de la sentència, la Generalitat sí que té l'obligació de posar una casella en les preinscripcions escolars que pregunti quina és la llengua habitual de la família. Per això, ara, tant el PP com Ciutadans exigeixen al govern que compleixi la llei.
Anar al contingut