El judici del procés a l'abril: 165 agents i Sant Jordi amb Aragonès, Salvadó i Laplana
La sala segona del Tribunal Suprem, en plena sessió del judici contra el procés independentista

El Suprem no impedirà que els presos electes recullin l'acta abans del dia 21

L'alt tribunal deixa al criteri de les cambres que Junqueras, Romeva, Sànchez, Rull i Turull puguin anar a fer els tràmits aprofitant una pausa del judici abans de la constitució de les Corts

Actualitzat

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull podrien anar aquest divendres o dilluns al Congrés dels Diputats i al Senat per fer els tràmits necessaris per ser diputats i senador, en el cas de Romeva. Segons fonts jurídiques citades per l'agència Efe, el Suprem no impedirà que hi puguin anar, aprofitant la pausa del judici al Suprem, si les dues cambres ho consideren necessari.

Els advocats dels presos electes ho havien demanat.

Andreu van den Eynde, advocat dels dos presos escollits en les llistes d'ERC, Junqueras i Romeva, ha argumentat en un recurs de súplica datat aquest dimecres que el permís atorgat pel tribunal per anar-hi el dia 21 és insuficient, perquè abans han d'haver fet aquests tràmits.

 

Per la seva banda, l'advocat Jordi Pina, en representació dels altres 3 presos escollits com a diputats, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, en aquest cas per JxCat, havia fet una petició similar. Pina, però, havia demanat que se'ls atorgués un altre permís de sortida per poder fer els tràmits per convertir-se en diputats entre aquest mateix dijous, dia 16, i dilluns dia 20.

Junqueras ha plantejat al Suprem que si li està garantint que, com a diputat electe, dimarts podrà exercir els seus drets polítics, ha d'assegurar-se que pot complir amb tots els tràmits previs. I això, malgrat que no sigui obligatòria la seva presència a la secretaria del Congrés els dies anteriors a la constitució de les Corts. Diferència de pes amb Romeva. El Senat sí que especifica que el senador electe hi vagi abans del ple a presentar credencials, és a dir, aquest divendres o dilluns. Per tot plegat es fa la petició d'un nou permís per als dos polítics d'Esquerra. 

Sànchez, Rull i Turull han fet una petició semblant. Però afegint-hi un dia més: aquest dijous mateix. Al Congrés els han informat que han de portar la credencial de diputat i que han de presentar la declaració de béns i fer-se la foto oficial. I que el termini a la secretaria del Congrés acaba dilluns a les sis de la tarda; per fer-ho en igualtat de condicions que la resta de diputats. 

Tot plegat quan el Suprem ha notificat que reserva dos dies per escoltar els pèrits, dimecres i dijous de la setmana que ve, i les tres sessions de l'altra setmana per exhibir els vídeos que no s'han vist fins ara.

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28ARaül RomevaOriol JunquerasJosep RullJordi TurullJordi Sànchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut