Comín, Junqueras i Puigdemont, fa dos anys al Parlament (ACN)
Comín, Junqueras i Puigdemont, fa dos anys al Parlament (ACN)
Madrid

El Suprem multa Puigdemont i Comín amb 3.000 euros per "mala fe processal"

Van demanar que la reunió de la JEC de proclamació de resultats de les eleccions europees fos pública

RedaccióActualitzat

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha decidit aquest dimarts multar Carles Puigdemont, Toni Comín i la seva coalició Lliures per Europa.

Segons el Suprem, la multa, de 3.000 euros per a cada un i també per a la coalició, és deguda al fet que van demanar que una reunió de la Junta Electoral Central, la JEC, fos pública.

En aquesta reunió de la JEC, celebrada el 13 de juny, es van proclamar els resultats de les eleccions al Parlament Europeu.

La sala tercera del Suprem va rebutjar la petició i va iniciar aquest procediment contra els dos polítics independentistes i la seva formació.

"Mala fe processal"

La sala contenciosa administrativa li ha fet cas en considerar que la petició d'aquestes "mesures cautelaríssimes" -que la reunió fos pública- constitueix "mala fe processal i temeritat".

L'escrit d'aquesta sala considera "evident" la mala fe, perquè diu que la petició no tenia en compte que les normes amb què funciona la JEC "no han tingut modificacions essencials en els més de 35 anys que fa que estan en vigor".

Les opinions d'un membre de la JEC

L'escrit també considera que el fet que un dels jutges de la JEC, José Luis Reguero, qualifiqués Puigdemont i Comín de "delinqüents" a la premsa no té importància.

Segons la sala, a aquest jutge no se l'ha recusat mai ni se n'ha qüestionat "la imparcialitat" en els 5 anys que porta a la Junta Electoral.

Tant la Fiscalia, com el lletrat del Congrés dels Diputats com la JEC, que havien demanat la sanció, s'hi han mostrat d'acord.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontToni ComínEleccions europees 26M
Anar al contingut