La sentència dona la raó a un client que havia de pagar uns interessos de demora del 25% (Christian Dubovan)
La sentència dona la raó a un client que havia de pagar uns interessos de demora del 25% (Christian Dubovan)

El Suprem limita els interessos de demora perquè no siguin "clàusula abusiva"

El recàrrec que es cobra quan no es paga una quota del préstec, per exemple, no pot superar el 2% de l'interès de la hipoteca

Jordina MolasActualitzat

Primera sentència del Tribunal Suprem sobre els interessos de demora en què s'aplica la doctrina de la justícia europea.

La sentència divulgada aquest dimecres confirma que els interessos de demora no poden superar més del 2% l'interès de la hipoteca perquè, si estan per sobre, són una clàusula abusiva.

Resol així els dubtes que havia provocat un cas d'un client a qui li cobraven el 25% d'interessos de demora, mentre que el tipus d'interès de la seva hipoteca no arribava al 5%.

En les sentències i els recursos previs, el Suprem ja va dir que el límit de l'interès de demora havia de ser un 2% més, i, si no, la clàusula era abusiva i el client no havia de pagar més el recàrrec que li havia marcat el banc, en aquest cas la Caixa del Mediterrani (CAM).

A l'estiu, la justícia europea va donar suport a aquests plantejaments.

Ara, el Suprem declara que aquesta clàusula és abusiva, però això no treu que el client hagi de seguir pagant els interessos del préstec. 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaBancaHipoteques
Anar al contingut