El Suprem busca una sentència per unanimitat i decidirà les penes al final
Manuel Marchena, amb quatre dels seus companys del tribunal, durant el judici del procés (ACN)
Madrid

El Suprem esvaeix els rumors i diu que la sentència serà entre setembre i octubre

La sala confirma a TV3 que la sentència del judici del procés en cap es cas es farà pública abans de l'agost

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem farà anar els nou presos i tres acusats a Madrid per a la lectura de la sentència del procés. El tribunal ha tallat d'arrel tota mena d'especulacions i ha confirmat a TV3 que la sentència sobre el judici del procés es farà pública al setembre o a l'octubre; mai abans de l'agost.

La sala acaba amb els rumors que aquest juliol es podria avançar la decisió, que alguns experts en dret havien posat damunt la taula, assegurant que redactar-la és difícil.
 

El jutge Marchena arribant al Suprem en una de les sessions del judici (ACN)


Després de 52 sessions en què es van escoltar més de 400 testimonis, el judici va quedar vist per a sentència el 12 de juny, després dels torns d'última paraula dels acusats.

El tribunal que encapçala Manuel Marchena i que integren set jutges busca una sentència per unanimitat, atenent al fet que aquest judici
marcarà la línia del que és violència, de com poden ser les protestes al carrer i també pensant en els previsibles recursos a Estrasburg. 
 

Els dotze acusats del judici del procés al Suprem, durant la vista oral


En acabar la vista oral, el Suprem va rebutjar deixar en llibertat els acusats que estan en presó preventiva, i aquests van tornar a les presons de Lledoners (a Sant Joan de Vilatorrada), Mas d'Enric (al Catllar) i Puig de les Basses (a Figueres). 

També en finalitzar, l'organització International Trial Watch, que ha fet tasques d'observació del judici, va concloure que havia estat una "causa general de caràcter polític" que ha comportat la "repressió d'exercici de drets fonamentals i d'idees polítiques".

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut