Laura Borràs, en una imatge d'arxiu, al Parlament (ACN/Mariona Puig)
Laura Borràs, en una imatge d'arxiu, al Parlament (ACN/Mariona Puig)

El Suprem envia la causa contra Borràs per suposades pràctiques fraudulentes al TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya seguirà una investigació que, si acaba en judici, podria complicar la continuïtat de Borràs al capdavant del Parlament

Actualitzat

La causa contra Laura Borràs per suposades pràctiques fraudulentes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha passat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El cas ja no el pot portar el Suprem perquè la presidenta del Parlament ja no és diputada al Congrés dels Diputats.

Un cop acreditada la baixa en la condició de diputada i, per tant, la pèrdua de la condició d'aforada de Laura Borràs, sense que s'hagi procedit a l'obertura de judici oral, la sala explica que ha perdut la competència per conèixer dels fets imputats.

És per això que remet testimoni de totes les actuacions al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ara seguirà una investigació que, si acaba en judici, podria complicar la continuïtat de Borràs al capdavant de la cambra catalana.

Borràs, investigada per frau a l'administració, malversació i falsedat documental, sempre ha negat les acusacions i ha considerat que es va iniciar una investigació judicial "prospectiva" contra ella amb motivacions polítiques.

El desembre del 2019, el tribunal va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona.

S'acusa Borràs d'haver d'adjudicat, entre els anys 2013 i 2017, 18 contractes menors per un import total de 259.863 euros de manera directa o indirecta a Isaías Herrero Florensa, amb qui Borràs mantenia una relació d'amistat. Tot plegat, quan era presidenta de la ILC.

Al juliol, Laura Borràs, citada pel Suprem, es va acollir al dret de no declarar i es va negar a respondre les preguntes del magistrat instructor de la causa, Eduardo de Porres.

ARXIVAT A:
Laura BorràsParlament de Catalunya
Anar al contingut