Madrid

El Suprem dóna un toc d'atenció al CGPJ i diu que no té competències per resoldre queixes per dilacions del Constitucional

Toc d'atenció del Tribunal Suprem al Consell General del Poder Judicial. En una sentència feta pública aquest dilluns, el Suprem assenyala que l'òrgan de govern dels jutges no té competències per resoldre queixes per dilacions del Tribunal Constitucional. Tot plegat després que la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial va decidir arxivar el 2003 una queixa contra el Constitucional interposada per un intern d'un centre penitenciari de Palència. Segons la sentència, el Constitucional és independent de la resta d'òrgans constitucionals i, per tant, també ho és del Consell General del Poder Judicial.

Actualitzat

El Suprem creu que no correspon al Consell General del Poder Judicial "entendre sobre denúncies o reclamacions que afecten suposades dilacions produïdes per la intervenció del Tribunal Constitucional" en la resolució dels recursos d'empara. En aquest sentit, explica que el Consell "no té prou facultats inspectores i disciplinàries sobre el Tribunal Constitucional i la seva llei reguladora" perquè el TC no forma part del Poder Judicial i és independent dels altres òrgans constitucionals i, per tant, del consell.

D'aquesta manera, el Suprem ha desestimat el recurs contra un acord de la Comissió Disciplinària del CGPJ del novembre del 2003 que va arxivar les actuacions obertes a instàncies d'un intern d'un centre penitenciari de Palència per "tractar-se de qüestions jurisdiccionals alienes a les competències del Consell".

El particular havia denunciat el Constitucional pels retards registrats en la resolució dels recursos d'empara que va presentar contra els permisos de sortida que, segons ell, se li denegaven des de l'any 2000, ja que, segons considerava el pres, quan l'alt tribunal es pronunciés en un sentit o un altre, la resolució no tindria transcendència perquè arribaria tard.

Anar al contingut