El Suprem denega la petició de llibertat dels candidats presos
Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joanquim Forn
Madrid

El Suprem denega la petició de llibertat dels candidats presos

"No vulnera el dret de participació política dels acusats", considera el tribunal

RedaccióActualitzat

El Suprem rebutja per unanimitat la petició de llibertat dels candidats a les eleccions del 28 d'abril i 26 de maig, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn. La sala del judici del procés considera que els supòsits per mantenir a presó els acusats segueixen i amb especial força "si valorem el moment del judici en què ens trobem".

Segons els magistrats, el sentit de la presó preventiva és "assegurar" la presència en el judici ja que una "desantenció a la crida judicial provocaria una important disfunció en el desenvolupament de la vista".

El tribunal creu que la mesura de presó és "proporcionada" i "no vulnera el dret a la participació política dels acusats". També considera que hi ha risc fàcil de fugida i que les mesures telemàtiques que proposen les defenses són insuficients.

 

 

La Fiscalia ja s'havia oposat que el Suprem els deixés en llibertat. En el seu informe incidia en la "gravetat" dels delictes de què se'ls acusa -rebel·lió i sedició- i la importància de les penes sol·licitades -fins a 25 anys per a Junqueras.

A més, la Fiscalia considera que hi ha risc de fugida i reiteració delictiva perquè en el judici s'estan "consolidant les proves de la seva participació" en els delictes i que continuen liderant el projecte independentista.

 

 

Les defenses dels acusats al·legaven, a més, vulneració de dret de la defensa, però els magistrats subratllen que els presos es poden asseure juntament amb els lletrats per tenir "comunicació fluïda i permanent" durant la vista i se'ls permet "entrevistar-s'hi lliurement i sense restriccions" en les pauses. Així ho conclou la interlocutòria -de què ha estat ponent Manuel Marchena-.

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28AEleccions municipals 26M
Anar al contingut