consellers
Els consellers empresonats, abans d'entrar a l'Audiència Nacional
Madrid

Primer pas del Suprem per assumir tota la causa per rebel·lió i sedició

El jutge Llarena demana un informe a la magistrada Lamela per decidir si assumeix la causa contra el govern Puigdemont

RedaccióActualitzat

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha fet el primer pas que el podria portar a assumir tota la causa per rebel·lió i sedició. Llarena ha donat un termini de 5 dies a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela perquè li presenti un informe sobre la causa que porta contra els consellers del govern català i contra els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

El jutge del Suprem dona el mateix termini a fiscalia i defenses perquè es pronunciïn sobre l'eventual acumulació de tota la instrucció a l'alt tribunal.

Es tracta del primer pas que fa el Suprem abans d'acumular tota la causa a l'alt tribunal. Segons la resposta, el jutge del Suprem farà el següent pas.

El Suprem va assumir la part que corresponia a la mesa del Parlament, perquè són aforats, i només va dictar ordre de presó contra Carme Forcadell, que va poder sortir en llibertat amb una fiança de 150.000 euros. En canvi, la jutge Lamela va dictar presó sense fiança per als consellers i per a Sànchez i Cuixart. 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut