El Suprem demana que els presos independentistes siguin a Madrid l'última setmana de gener
Els nou presos per l'1-O els traslladaran a Madrid l'última setmana de gener
Madrid

El Suprem demana que els presos independentistes siguin a Madrid l'última setmana de gener

El jutge Marchena està pendent de rebre els últims escrits de les defenses per fixar la data de l'inici del judici

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha demanat aquest dijous al Ministeri de l'Interior que comenci els tràmits per traslladar els líders independentistes que són en presons catalanes cap a Madrid l'última setmana de gener.

En el seu escrit, Manuel Marchena, president del tribunal, demana que "estiguin a disposició de la sala en l'última setmana d'aquest mes de gener".

Marchena està pendent de rebre els últims escrits de les defenses per fixar la data del començament del judici. Els advocats tenen fins dimarts que ve, dia 15, per entregar-los.


Possible començament al febrer

Fins ara les dates que sonaven més per a l'inici d'aquest judici eren el dia 22 i el 29 de gener. Amb la decisió de Marchena s'obre la possibilitat que el judici no comenci fins a principis de febrer.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Dolors Bassa i Carme Forcadell els jutjaran pels delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència.

El Suprem també jutjarà en aquesta causa els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

El Tribunal va decidir a finals de desembre que la resta d'acusats, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya, els jutgés el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Això és el que havien demanat tots els acusats, però el tribunal presidit per Marchena va decidir concedir-ho només als membres de la mesa del Parlament acusats de desobediència, a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya.


Els Mossos s'han ofert a fer el trasllat

Després de fer-se pública la decisió de Marchena, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que els Mossos s'han ofert per traslladar els presos a Madrid. Correspondrà al Ministeri de l'Interior acceptar o rebutjar aquesta oferta.

Els presos es van queixar del tracte rebut en els trasllats en les furgonetes de la Guàrdia Civil quan eren a les presons de Madrid. L'exconseller Joaquim Forn va arribar a qualificar-los d'"infernals" al llibre "Escrits de presó".

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàTribunal Suprem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut