Agents de la Guàrdia Civil en una protesta
Agents de la Guàrdia Civil en una protesta
Madrid

El Suprem demana a la Guàrdia Civil tots els informes sobre la causa per sedició

En un pas més per quedar-se tots els sumaris, ha designat aquest cos com la policia judicial encarregada del cas

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha demanat a la Guàrdia Civil que li entregui totes les diligències sobre el procés català i la declaració d'independència de Catalunya. A més, ha designat aquest cos com la policia judicial encarregada a partir d'ara de seguir les investigacions.  

Llarena, que porta la causa contra Carme Forcadell i cinc membres de la mesa del Parlament acusats de rebel·lió i sedició, va fer aquest dimarts el primer pas del Suprem per assumir també la causa contra Puigdemont i els consellers del seu govern, a més de la que afecta Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Ara, fa un pas més en aquest sentit, amb l'objectiu de tenir tots els sumaris oberts en diferents tribunals.

El magistrat del Suprem també ha demanat al Tribunal Constitucional i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya diligències sobre el cas.

El Suprem va assumir la part que corresponia a la mesa del Parlament, perquè són aforats, i només va dictar ordre de presó contra Carme Forcadell, que va poder sortir en llibertat amb una fiança de 150.000 euros. En canvi, la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que porta la causa contra el govern i els presidents d'Òmnium i l'ANC, va dictar presó sense fiança per a tots ells.

Un cop acumulades les causes, el jutge del Suprem podria dictar llibertat amb fiança per a alguns dels encausats, i contradir d'aquesta manera les resolucions de la jutge Lamela.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
Anar al contingut