Tribunal Suprem
Tribunal Suprem
Madrid

El Suprem declara secreta una part de la causa per rebel·lió contra el govern cessat

La providència del jutge Llarena només diu que el secret es mantindrà almenys quinze dies

Actualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que investiga per rebel·lió la mesa del Parlament i el govern cessat, ha declarat secreta una part de la investigació. La decisió arriba després d'escoltar -dijous passat- Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i l'exconseller Joaquim Forn. La providència de Llarena diu que el secret es mantindrà almenys quinze dies, però sense més especificacions.

Dijous mateix el jutge ordenava noves diligències destinades a saber si hi havia malversació de fons en aquest cas. Vol seguir el rastre dels 140.000 euros que -segons el BBVA- la Generalitat va transferir des d'un compte belga cap a Holanda i Croàcia sense el control que Hisenda va decretar de les finances de la Generalitat.

Entre les altres diligències ordenades per Llarena també hi ha la citació com a testimonis de diverses persones. A final de mes compareixeran els consellers del govern Puigdemont que van deixar el càrrec al juliol, abans que es convoqués el referèndum.

També declararà com a testimoni Albert Batlle, que va ser director dels Mossos d'Esquadra. I també escoltarà Diego Pérez de los Cobos, el coronel nomenat per Interior que es va encarregar de l'operatiu policial durant el referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut