Imatge d'arxiu del ja oficialment nou president de Kènia, Uhuru Kenyata. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu del ja oficialment nou president de Kènia, Uhuru Kenyata. (Foto: EFE)
Nairobi

El Suprem de Kènia avala la victòria de Kenyata a les eleccions del 4 de març

El tribunal ha rebutjat les al·legacions presentades pel candidat derrotat, el primer ministre, Raila Odinga, i assegura que les eleccions es van celebrar de forma lliure i neta.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem de Kènia ha confirmat el triomf de Uhuru Kenyata com a nou president del país. El portaveu del tribunal ha anunciat que rebutjava les al·legacions presentades pel candidat derrotat, el primer ministre Raila Odinga, i que les eleccions del 4 de març s'havien celebrat de forma lliure i neta. La decisió s'ha pres per unanimitat.

Kenyatta va obtenir la victòria en sobrepassar el 50% necessari per ser escollit en la primera volta per tan sols 8.000 vots. A més de ser l'home més ric del país, està imputat per crims contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional de la Haia, que l'acusa d'incitar a la violència després de les eleccions de l'any 2007.

El mateix Odinga, però, ha acatat la decisió malgrat reconèixer que "alguns de nosaltres no estem d'acord amb la decisió".

En saber-se la notícia -la sentència s'ha anunciat aquesta tarda en una audiència pública retransmesa en directe per la televisió- centenars de partidaris d'Odinga han sortit al carrer a la ciutat de Kisumu i s'han enfrontat amb la policia.
Anar al contingut