Els cinc integrants de La Manada poc abans de tornar a la presó (EFE)
Els cinc integrants de La Manada poc abans de tornar a la presó (EFE)
Madrid

El Suprem critica les acusacions del cas La Manada: els haurien condemnat a 75 anys

El Suprem critica les acusacions per no haver imputat cada integrant de La Manada com a coautor de les violacions de la resta de membres del grup

RedaccióActualitzat

El Suprem ho ha vist clar: la matinada del 7 de juliol del 2016, durant els Sanfermines, als baixos d'un edifici del carrer Paulino Cabello de Pamplona, cinc homes van violar una noia de 18 anys, repetides vegades.

Aquest divendres, després d'una ràpida deliberació després de sentir acusacions i defenses, els cinc magistrats de la sala Penal del Tribunal Suprem han revisat la condemna inicial de l'Audiència Provincial de Navarra i ha augmentat la pena de presó als cinc acusats de 9 a 15 anys . L'alt tribunal considera provat que els fets jutjats "no poden constituir un delicte d'abús sexual, sinó d'un delicte de violació".

La sentència del Suprem condemna José Ángel Prenda Martínez, Ángel Boza Florido, Jesús Escudero Domínguez, Antonio Manuel Guerrero Escudero i Alfonso Jesús Cabezuelo Entrena com a autors d'un delicte continuat de violació.
 

"Error" en la qualificació jurídica

Però, en un comunicat emés després de fer pública la decisió, el tribunal, presidit per Andrés Martínez Arrieta, carrega contra la primera sentència que es va fer d'aquest cas de violació i afirmen que els anys totals de presó podrien haver estat molts més. Els jutges del Suprem renyen les acusacions del cas de La Manada: asseguren que la qualificació de la sentència d'instància a l'Audiència de Navarra va ser un error i que ells haurien optat per imputar cadascun dels 5 acusats per 10 delictes d'agressió sexual.

En aquest cas, cadascun dels membres de La Manada podria haver estat condemnat a fins a 75 anys de presó, dels qual n'haurien hagut de complir un màxim de 20. 

Segons el Suprem, hauria estat jurídicament més correcte condemnar a cada acusat com a autor de les violacions que va cometre i com a coautor de les que van cometre la resta d'integrants del grup. Així s'hauria aconseguit una suma total de 75 anys de condemna. El Suprem ja hauria dictat condemnes seguint aquest criteri en altres agressions sexuals múltiples. 

 

Comunicat del Suprem sobre La Manada by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexualTribunal Suprem
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut