Madrid

El Suprem crida per primera vegada els corresponsals estrangers pel procés contra Garzón

El Tribunal Suprem ha convocat, per primer cop a la història, els corresponsals dels principals mitjans de comunicació estrangers per explicar-los el procediment engegat contra el jutge Baltasar Garzón. L'alt tribunal ha pres aquesta determinació després que alguns rotatius com el "The New York Times" van publicar la setmana passada un editorial en defensa del magistrat.

Actualitzat
Al Tribunal Suprem no li han fet gaire gràcia els editorials i les informacions publicades pels principals diaris del món sobre el "cas Garzón". Per això, per primera vegada a la seva història l'alt tribunal ha convocat els principals corresponsals estrangers a una reunió informativa per donar-los a conèixer els detalls dels tres procediments oberts contra el jutge de l'Audiència Nacional.

Mentre, el PP ha censurat la presència del secretari d'Estat de Política Territorial, Gaspar Zarrías, en l'acte de suport a Garzón que ahir es va fer a Madrid. En nom dels populars, el diputat Rafael Merino ha demanat el cessament de Zarrías. "No és permissible que un membre del govern espanyol vagi a un acte a anomenar 'torturadors' jutges del Tribunal Suprem", ha afirmat Merino.

Segons el PP, és "intolerable" que des del poder executiu s'ataqui el poder judicial. Per això es demanarà la compareixença urgent del vicepresident espanyol, Manuel Chaves.


Anar al contingut