El conseller Bernat Solé
El delegat del govern a Lleida Bernat Solé, en una imatge al Parlament quan era conseller d'Acció Exterior

El Suprem confirma la inhabilitació de Bernat Solé per l'1-O i haurà de deixar el càrrec

Actualment és delegat del govern a Lleida, i el TSJC el va inhabilitar pel seu paper en el referèndum quan era alcalde d'Agramunt

La sala segona del Tribunal Suprem ha confirmat aquest divendres la condemna d'un any d'inhabilitació i multa per desobediència contra Bernat Solé, que l'1 d'octubre del 2017 era alcalde d'Agramunt.

Solé, que després va ser conseller d'Acció Exterior i ara és delegat del govern a Lleida, haurà de deixar el càrrec quan se li notifiqui que la sentència és ferma.

A Solé el va condemnar en primera instància el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el TSJC, que va considerar provat que, com a alcalde d'Agramunt, havia organitzat el referèndum de l'1-O al municipi.

Solé s'ha queixat a Twitter que no li han notificat la decisió del Suprem abans que als mitjans de comunicació:


Un reportatge en una revista, prova de càrrec

Com una de les proves més rellevants, el TSJC va fer servir un reportatge d'una revista local que el destacava com un dels principals organitzadors del referèndum a la població.

El TSJC va sentenciar que Solé va participar de forma "activa i decidida en el desenvolupament i bon fi" del referèndum, tot assumint "responsabilitats logístiques".

Aquesta és una de les primeres sentències condemnatòries a alcaldes per l'1-O que revisa el Suprem, que ha destacat que Solé "es va negar obertament" a obeir el Tribunal Constitucional.


El 14F va ser substituït per Meritxell Serret

La sentència d'inhabilitació del TSJC va sortir el 21 de gener del 2021, el mateix dia que ERC va presentar les llistes al Parlament, on ell era candidat per la circumscripció de Lleida.

Llavors es va haver de retirar i en el seu lloc hi va entrar Meritxell Serret, actualment consellera d'Acció Exterior i Transparència.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàERC
Anar al contingut