Iñaki Urdangarin i Diego Torres, junts durant el judici del cas Nóos (ACN)
Iñaki Urdangarin i Diego Torres, junts durant el judici del cas Nóos (ACN)
Madrid

El Suprem confirma la condemna a un euro a Diego Torres per difondre correus d'Urdangarin

Condemna també a la mateixa pena i pel mateix motiu el programa d'Ana Rosa Quintana i a la revista "Vanitatis"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a Diego Torres a indemnitzar amb un euro el seu exsoci Iñaki Urdangarin per difondre correus electrònics privats. En la mateixa sentència, el Suprem condemna també a la mateixa pena i pel mateix motiu el programa d'Ana Rosa Quintana i a la revista "Vanitatis", ja que creu que la seva conducta privada no es pot exposar "com a mercaderia".

Urdangarin va denunciar el seu exsoci i set grups editorials i va demanar aquesta quantitat simbòlica. El Suprem li dóna la raó i argumenta que "la condició de personatge públic" del marit de la infanta Cristina "no menysvalora ni degrada el seu dret fonamental a la intimitat".

Tant l'Audiència com el Suprem consideren que els correus publicats eren de caràcter personal i relatius a la seva vida privada, de manera que també condemna els mitjans de comunicació a no tornar a publicar-los, no fer-ne declaracions, comentaris, opinions o judicis.

Tot i això, l'alt tribunal revoca la mateixa condemna que l'Audiència va imposar a dos mitjans més, "El Mundo" i la revista "Semana", ja que considera que es van limitar a donar la notícia que Torres hauria aportat al jutge del cas Nóos els correus, sense publicar-ne el contingut.

Anar al contingut