L'entrenador de Viladecavalls durant el judici per violació de menors (CCMA)

El Suprem confirma 54 anys de presó per a l'entrenador del Vallès que va violar menors

Durant gairebé 10 anys va violar diversos menors dels equips de futbol que entrenava i dos joves que treballaven amb ell a Terrassa

Actualitzat

El Suprem ha confirmat la sentència de 54 anys de presó contra un entrenador de futbol als municipis de Viladecavalls i Terrassa, al Vallès Occidental, que, durant gairebé 10 anys, va violar diversos jugadors dels seus equips, menors d'edat. També va abusar de dos nois més que van treballar per ell en una discoteca.

Es guanyava la seva confiança fent-los regals i els amenaçava d'agredir-los i no fer-los jugar si no acceptaven ser violats. Les agressions i abusos van començar el 2007, quan ell tot just tenia 18 anys, i van seguir fins al 2016, quan va ser detingut i va ingressar a la presó. Les víctimes, ara ja adultes, rebran indemnitzacions d'entre 1.000 i 12.000 euros.

Declaracions "contundents"

La sala penal del Suprem ha rebutjat el recurs de l'entrenador que al·legava que s'havia vulnerat la presumpció d'innocència i qüestionava els testimonis de les víctimes. La sentència nega tal vulneració ja que, segons qualifica, les declaracions de tres de les víctimes, que van testificar ja adultes, van ser "contundents".

Les primeres agressions es remunten als anys 2007 i 2008, quan el condemnat tenia 18 anys i les seves víctimes, 13 i 14. Segons el relat dels fets provats als quals apel·la la sentència, es guanyava la confiança i intimidava els nens per la seva condició de superioritat.

"Aprofitant-se de la seva condició d'entrenador de l'equip dels tres menors, amb l'autoritat que això comportava davant els menors, i la relació de confiança que l'acusat havia generat prèviament."
"Els menors veien en l'acusat el seu referent i, a més, depenien d'ell per a la pràctica de l'esport, ja que els amenaçava amb no alinear-los en el cas de no sucumbir als seus desitjos; ostentava, doncs, una posició de superioritat de la qual es prevalia per obtenir aquests tocaments i fel·lacions."

El condemnat al·lega que tots estaven "en plena adolescència", inclòs ell mateix, però el Suprem subratlla que en aquesta franja d'edat la diferència de cinc anys és prou gran com per marcar "ostensibles diferències en la psicologia dels intervinents"; ell era l'entrenador i ells "simplement uns nens, il·lusionats per la pràctica de l'esport, als quals hauria d'haver inculcat els valors esportius, i no la degradació a la submissió a aquest tipus de pràctiques sexuals, tan joves".

El Suprem, com van fer l'Audiència de Barcelona i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, dona credibilitat als testimonis de les víctimes i atribueix la pèrdua de concreció en algun detall al fet que van passar deu anys des de les agressions fins al judici oral.

A més, afegeix el tribunal, a banda de per aquestes tres agressions sexuals, l'acusat va ser condemnat en el mateix procés per haver intentat abusar sexualment d'un menor que va conèixer en una discoteca el 2014 i per haver abusat sexualment el 2016 d'un altre menor al qual també entrenava en un equip de futbol. I recalca que els fets i circumstàncies són "essencialment idèntics".

Anar al contingut