Imatges de la càmera oculta on es veu l'agressió dels agents
Imatges de la càmera oculta on es veu l'agressió dels agents
Barcelona

El Suprem condemna un cap dels Mossos per un cas d'abús gravat amb càmera oculta

El Tribunal Suprem condemna el cap dels Mossos que va presenciar l'agressió a un detingut a la comissaria de les Corts, la primera que es va gravar amb càmera oculta després que el Departament d'Interior les hi va instal·lar.

Actualitzat
El Tribunal Suprem condemna un cap dels Mossos a pagar 600 euros per una falta de lesions després de veure's implicat en una agressió que altres agents dels Mossos d'Esquadra van propinar a un detingut a la sala d'escorcolls de la comissaria de les Corts.

L'agressió es va gravar el 2007 amb una de les càmeres ocultes que el Departament d'Interior va instal·lar per evitar possibles casos de maltractament a detinguts. En les gravacions es mostra com tres agents maltractaven un detingut saltant-li a sobre i colpejant-lo amb els peus. El condemnat, David. L., estava presenciant l'agressió i, com a superior, no va impedir la maniobra i, per tant, no va complir amb el seu deure i ni amb la seva posició, segons recull la sentència.

La sentència del Tribunal Suprem estima parcialment l'anterior sentència de l'Audiència de Barcelona, que va absoldre el cap dels Mossos al·legant que no va intervenir en l'agressió. El Suprem matisa que el condemnat hi va participar com a observador i va permetre el maltractament com a superior.

D'altra banda, desestima el recurs de la fiscalia perquè es condemni els quatre implicats per un delicte contra la integritat moral. El tribunal cita que la integritat no ha estat vulnerada, ja que "no s'observa que el detingut hagi estat rebaixat a la condició de mera cosa", però "certament ha estat objecte d'un tracte no justificat". Alhora, també desestima el recurs presentat pels agents condemnats, que demanaven l'absolució de les faltes per lesions justificant que només van defensar-se davant l'actitud agressiva del detingut.


Anar al contingut