Reguant haurà de pagar 13.500 euros de multa (ACN / Andrea Zamorano)

El Suprem condemna Reguant a una multa per no respondre a Vox i no la inhabilita

La Fiscalia demanava quatre mesos de presó i d'inhabilitació

RedaccióActualitzat

El Suprem ha multat per desobediència greu la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que haurà de pagar 13.500 euros de multa i les costes del judici per no haver respost a les preguntes de Vox en el judici del procés. Ho va fer, com defensa, "per no legitimar un partit que vulnera drets fonamentals".

Reguant ha assegurat a través de Twitter que s'ha assabentat de la sentència a través dels mitjans de comunicació.

A la diputada la van jutjar dimecres passat al Tribunal Suprem, acusada d'un delicte de desobediència greu a un tribunal per aquestes paraules durant el judici del procés:

"Assumint-ne les conseqüències, davant d'un partit d'extrema dreta, masclista i xenòfob, no penso respondre a les preguntes de Vox."

El tribunal considera que la diputada es va negar a contestar de manera "obstinada" i "meditada". També considera que Reguant va traspassar clarament els límits de la seva llibertat ideològica.

Judici a Eulàlia Reguant al Tribunal Suprem
Membres de la CUP i líders independentistes van donar suporta a Reguant a l'exterior del Suprem (ACN/ Andrea Zamorano)

Reguant va argumentar que haver respost les preguntes de Vox hauria anat en detriment de la seva dignitat:

"Legitimar aquells que defensen polítiques en contra de la igualtat de gènere, en contra de la igualtat de les persones, això és en el fons anar en contra dels meus principis i valors."

El Suprem argumenta que se li imposi una multa i no presó, com demanava la Fiscalia, per les conseqüències que tindria, com ara la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu. Troben que seria desproporcionat.

Reguant va defensar que respondre Vox hauria anat en detriment de la seva dignitat

La Fiscalia demanava per a Reguant quatre mesos de presó i d'inhabilitació per poder-se presentar a unes eleccions, concretament inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu.

La sentència justifica que els nou mesos de multa són "proporcionats", tenint en compte que la llei preveu penes d'entre sis i divuit mesos. També detalla que s'ha tingut en compte la "publicitat i importància del judici que s'estava celebrant", que implica una "càrrega afegida".

Durant el judici Reguant només va respondre les preguntes del seu advocat, en català i traduïda per una intèrpret, i va rebutjar contestar a la Fiscalia.

ARXIVAT A:
JudicialCUPJudici procésTribunal Suprem Vox
Anar al contingut