El Suprem concedeix un permís a Cuixart per poder assistir al naixement del seu fill
Jordi Cuixart en una imatge d'arxiu declarant al Suprem

El Suprem concedeix un permís a Cuixart per poder assistir al naixement del seu fill

El tribunal subratlla que el permís atén a la finalitat "exclusiva" d'assistir al part, que s'espera a finals d'aquest mes

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha concedit un permís de 6 hores a Jordi Cuixart per sortir de la presó de Lledoners i poder assistir al naixement del seu fill.

El president d'Òmnium, que compleix presó preventiva des del 16 d'octubre del 2017 i a l'espera de la sentència del judici del procés, va demanar el permís el 3 de setembre passat i la fiscalia s'hi va mostrar favorable.

És una providència signada per tres dels magistrats que van formar part del tribunal que va jutjar els líders del procés, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo i Antonio del Moral.

El permís extraordinari de sortida atén, segons el tribunal, a la finalitat "exclusiva" d'assistir al part, que s'espera a finals d'aquest mes, tot i que podrà estar-se a l'hospital sis hores més, tal com el mateix Cuixart havia sol·licitat.

En la seva resolució, el tribunal adverteix als Mossos d'Esquadra, que són els que s'encarregaran dels trasllats perquè Cuixart és a la presó de Lledoners, que hauran d'adoptar "les mesures de custòdia que resultin necessàries", i ha ordenat al centre penitenciari que els informin del moment en què es produeixi la sortida.

El 23 d'abril, Jordi Cuixart i la seva parella, Txell Bonet, van anunciar que tornarien a ser pares.


L'Alt Tribunal ja va concedir un permís extraordinari a Josep Rull, que va sortir de la presó el dimarts 20 d'agost per una operació del seu fill.

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésTribunal Suprem
Anar al contingut