El Suprem calcula que el judici per l'1-O es farà després de les festes de Nadal

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem calcula que el judici contra els líders independentistes catalans es farà després de les festes de Nadal perquè, si comencés al desembre, s'hauria d'interrompre, ja que es calcula que pot durar dos mesos.

Dels 25 processats s'obrirà judici oral contra els 18 que són en territori espanyol, 9 dels quals en presó preventiva. Els encausats que són a l'estranger en queden fora, en una peça separada.

Segons han indicat fonts del Suprem, es tracta d'un judici complicat i sense precedents. A l'alt tribunal no s'hi havia fet mai un judici d'aquesta magnitud, i des d'aquest òrgan hi ha la intenció de no allargar el procediment.

Les mateixes fonts apunten que és difícil precisar en quina data es podrà fer, ja que encara cal que la fiscalia presenti el seu escrit d'acusació i les defenses els seus escrits, i finalment, que el magistrat instructor faci l'obertura de judici oral.

Segons les peticions que facin les defenses, per exemple, de vulneració de drets o de competència del tribunal, es trigarà més o menys a fixar la data d'inici de la vista.

La durada del judici també dependrà del nombre de proves i testimonis que demanin totes les parts.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut