Pau Juvillà al Parlament
Pau Juvillà al Parlament (ACN/Rafa Garrido)

El Suprem avala la suspensió de Juvillà com a diputat mentre no hi hagi sentència ferma

El tribunal rebutja frenar la decisió de la Junta Electoral, que va suspendre la credencial del diputat de la CUP

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha avalat aquest dimarts la decisió de la Junta Electoral Central de suspendre la credencial de diputat Pau Juvillà, de la CUP.

El Suprem ha rebutjat el recurs de Juvillà en el qual sol·licitava la suspensió cautelar de la decisió adoptada per la Junta. Ho fa d'acord amb la sentència no ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'aquest desembre.

Segons el tribunal, la petició és genèrica i no veu raons per canviar el criteri "que ja va fixar en casos anteriors en què la Junta va decidir que hi havia la mateixa causa d'inelegibilitat sobrevinguda". És el cas de l'expresident Quim Torra, a qui la Junta Electoral va retirar l'escó sense esperar que la sentència fos ferma.

Recordem que Juvillà va ser condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a sis mesos d'inhabilitació i a 1.080 euros de multa per un delicte de desobediència, per no retirar llaços grocs del seu despatx a la Paeria.

Els darrers dies, el procediment seguit pel Parlament en aquest cas ha situat la seva presidenta, Laura Borràs, en el centre de la polèmica política.


Riera el substituirà

El ple del Parlament triarà la setmana que ve un nou secretari tercer de la mesa que ha de substituir Pau Juvillà. Ell mateix ha confirmat avui que la CUP proposa per a aquest lloc l'excap de llista de la formació Carles Riera. La substitució és a l'ordre del dia del ple previst per al 22, 23 i 24 de febrer.

 

 

 

ARXIVAT A:
JudicialParlament de CatalunyaCUP
Anar al contingut