El Suprem desestima el recurs de Puigdemont contra la seva destitució pel 155
Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat

El Suprem avala la destitució de Puigdemont per l'article 155

El tribunal afirma que calien respostes extraordinàries i li retreu haver abandonat les funcions que li atorgava la Constitució

Quim BalaguerActualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de Carles Puigdemont contra la decisió del Senat de destituir-lo com a president de la Generalitat en aplicació de l'article 155 de la Constitució. Puigdemont demanava que s'anul·lés la decisió per inconstitucional i que se li restituís el càrrec.

El Suprem indica que a l'empara de l'article 155, es van aplicar les "mesures necessàries per obligar" la comunitat autònoma al "compliment forçós" de la Constitució, i que si es va fer va ser perquè la Generalitat, "en franca vulneració de la Constitució", va optar per "separar aquella comunitat autònoma d'Espanya".


Mesures extraordinàries

El Suprem destaca que les mesures que estableix aquest article són les que calen per fer front a actuacions "contra les quals no serveixen les respostes ordinàries", i afirma que tenen per objectiu "la defensa de la mateixa Constitució i de la sobirania del poble espanyol".

A més, la sentència és especialment taxativa amb Puigdemont, i li recorda que el dret a la permanència en el càrrec "només existeix i es respecta" en tant que qui l'exerceixi "respecti, alhora, la seva identitat jurídicoconstitucional".
 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàTribunal Suprem
Anar al contingut