El Suprem arxiva per ara la causa contra Pablo Iglesias pel cas Dina
Pablo Iglesias en un acte el 20 de gener a Madrid
Madrid

El Suprem arxiva per ara la causa contra Pablo Iglesias pel cas Dina

Torna el cas a l'Audiència Nacional i li demana que torni a interrogar l'exassessora del líder de Podem i els danys al mòbil que li van robar

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha arxivat la causa contra el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, pel cas Dina, tot i que no descarta que l'hagi de reobrir en el futur.

La causa contra Iglesias es va iniciar a partir pel robatori del mòbil de la seva exassessora Dina Bousselham, l'any 2015, per presumptes delictes de revelació de secrets i danys informàtics, entre altres.

El Suprem considera que la causa ha de tornar a l'Audiència Nacional, perquè torni a interrogar l'exassessora.

 

Demana al jutge que acabi la investigació

L'alt tribunal creu que el jutge que va demanar imputar Iglesias -Manuel García Castellón, que porta el cas Villarejo- ha d'escoltar la mateixa Bousselham per veure si "efectivament denuncia" el fet que Pablo Iglesias examinés el contingut de la targeta del mòbil i se la quedés, o bé estava autoritzat a fer-ho o, fins i tot, encara que no tingués autorització, ella tolera el que va fer.

També vol que Bousselhma esclareixi si va poder accedir a la targeta un cop Iglesias l'hi va tornar, perquè ha donat diferents versions sobre aquest punt.

I proposa que s'investigui més com es va esborrar la targeta i si és possible recuperar les dades.

En funció del resultat de les investigacions, la causa podria tornar al Suprem.

Iglesias intervé al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu (Europa Press / Ricardo Rubio)


Iglesias va afirmar que darrere el robatori del mòbil, que contenia informació privada i converses de líders de Podem, hi havia l'anomenada "policia patriòtica" per desacreditar la formació en moments electorals clau.

El contingut de la targeta del mòbil va arribar a alguns mitjans, com Interviú i Okdiario, que en va publicar una part. Iglesias va rebre la targeta de mans de l'editor d'Interviú, Antonio Asensio, i se la va quedar durant un any.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoUnides PodemPablo IglesiasJudicialTribunal Suprem
Anar al contingut