El Suprem arxiva la querella de Torra contra la Junta Electoral pels llaços grocs
La pancarta amb un llaç groc al balcó del Palau de la Generalitat el 20 de març, passat el termini de la Junta Electoral per retirar-lo (ACN)

El Suprem arxiva la querella de Torra contra la Junta Electoral pels llaços grocs

Torra va acusar la JEC de prevaricació per ordenar-li retirar estelades i llaços grocs dels edificis públics en campanya electoral

Actualitzat

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha arxivat la querella que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar contra la Junta Electoral Central pels acords que li ordenaven la retirada de llaços grocs i estelades dels edificis públics durant la campanya electoral del 28A. L'alt tribunal no veu cap il·lícit penal en els acords on Torra apreciava prevaricació.

En una interlocutòria feta pública aquest divendres, el Tribunal Suprem nega que es compleixin en aquest cas els requisits, ni objectius ni subjectius, del delicte de prevaricació.

El ponent de la interlocutòria, el magistrat Andrés Martínez Arrieta, ha recordat que els tres acords impugnats en la querella de la Generalitat es van dictar en compliment de les obligacions i responsabilitats de la Junta Electoral Central, que "obliga aquest òrgan a vetllar per la transparència i objectivitat del procés electoral".

El tribunal, doncs, actua d'acord amb el criteri de la Fiscalia del Suprem, que va defensar l'actuació de l'organisme de supervisió davant de la "inacceptable" conducta del dirigent de la Generalitat per les seves "maniobres" per evitar la retirada de llaços grocs i estelades d'edificis públics.

 

Quim Torra al Pati dels Tarongers de la Generalitat de Catalunya (ACN)

 

Comunicat contra la decisió de la JEC

Abans de presentar la querella, Quim Torra va criticar les resolucions de la JEC qualificant-les de "manifestament injustes perquè són arbitràries":

"Els membres d'aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l'estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals."


Ara, acabat el llarg període electoral, el llaç groc ha tornat a la façana de la Generalitat. El símbol a favor dels líders independentistes presos torna a ser visible al balcó de la seu del govern.

ARXIVAT A:
Quim TorraLlibertat d'expressió Tribunal Suprem Eleccions 28A
Anar al contingut