El conductor va ser condemnat a 13 anys de presó el 2011.
El conductor va ser condemnat a 13 anys de presó el 2011.
Madrid

El Suprem anul·la l'indult del govern espanyol al conductor "kamikaze" de València

El govern espanyol va concedir l'indult a un conductor "kamikaze" condemnat a 13 anys de presó per matar un jove a València. El tribunal estima amb la seva decisió el recurs de la família de la víctima

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha anul·lat l'indult que el govern espanyol va concedir a un conductor "kamikaze" condemnat a 13 anys de presó per matar un jove a València. Després de tres jornades consecutives de deliberacions, l'alta instància judicial ha estimat el recurs de la família de la víctima. El seu advocat ha afirmar que la decisió del govern "no s'ajustava a llei ni a dret". De la seva banda, les principals associacions de víctimes d'accidentes de trànsit han assegurat que l'executiu hauria de "prendre nota" i pensar millor a qui atorga aquesta mesura de gràcia.

Al desembre del 2012, el govern espanyol va indultar el conductor, que va causar un accident mortal el 2003, al circular en sentit contrari a l'autopista AP-7 a Polinyà del Xúquer, a València, i que va quedar en llibertat després de pagar una multa de 4.000 euros. L'Audiència de València el va condemnar al gener del 2011 a 13 anys de presó per conduir amb "greu menysteniment per a la vida dels altres i causar la mort d'un jove".

Segons l'advocat de la família, "l'indult del govern va trencar la trajectòria normal del procediment, que ara s'ha solucionat amb l'anul·lació dictada pel Suprem".

L'execució de la sentència del Suprem, que es donarà a conèixer en els pròxims dies, quedarà en suspens tres mesos perquè el govern pugui reparar els defectes que han motivat aquesta decisió. Un portaveu del Ministeri de Justícia ha explicat a l'agència EFE que aquest departament no es pronunciarà fins a conèixer el contingut de la sentència.

Anar al contingut