Madrid

El Suprem admet una querella contra Garzón per prevaricació per la causa de les fosses franquistes

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit una querella contra el jutge Baltasar Garzón pel delicte de prevaricació en la causa general contra el franquisme que va intentar obrir el magistrat. La querella l'havia presentat el sindicat d'ultradreta Manos Limpias. Acusen el jutge de prevaricació per haver iniciat l'exhumació de les fosses franquistes sense tenir competència per fer-ho. Garzón, que haurà de declarar davant del tribunal, ha dit que està "tranquil" i que no té consciència d'haver comès cap delicte en demanar els certificats de defunció dels responsables de la dictadura franquista.

Actualitzat
La querella, presentada pel sindicat de funcionaris d'ultradreta Manos Limpias al gener, l'han admès els magistrats de la sala segona per unanimitat. Consideren que Garzón era conscient de la il·legalitat i incompetència que estava cometent. De fet, quan el Suprem s'estava qüestionant si el jutge era competent o no en la matèria, Garzón va acabar inhibint-se de la investigació a favor dels jutjats territorials.

La querella del sindicat Manos Limpias també ha demanat que en cas que sigui admesa a tràmit la seva sol·licitud, com finalment ha estat, el Consell General del Poder Judicial, suspengui de forma cautelar de les seves funcions el jutge mentre acaba d'instruir-se la causa.

El president del sindicat Manos Limpias, l'exresponsable de la formació Fuerza Nueva Miguel Bernard, ha explicat que la querella es va interposar en considerar que Garzón va incórrer en prevaricació en començar un procés per investigar i exhumar les fosses del franquisme sense tenir competència sobre la matèria i en contra del criteri de la mateixa fiscalia de l'Audiència Nacional.

Baltasar Garzón ha manifestat, després de conèixer la decisió del Suprem, que la "llei és igual per a tots" i ha afegit que està "tranquil" i que es defensarà "en el seu moment" de l'acusació de Manos Limpias. Segons Garzón, no té consciència d'haver comès cap delicte en demanar els certificats de defunció dels responsables de la dictadura franquista.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut