L'atemptat d'ETA va destruir gran part del mòdul D de la T4 de Barajas.
L'atemptat d'ETA va provocar la mort de dues persones.
Madrid

El Suprem absol els guàrdies civils condemnats per torturar els autors de l'atemptat a la T4

El Tribunal Suprem ha absolt els guàrdies civils que van ser condemnats per tortures a Igor Portu i Mattin Sarasola, els etarres que van detenir en relació amb els atemptats a la T4 de Barajas. D'aquesta manera, el Suprem ha anul·lat la sentència dictada per l'Audiència de Guipúscoa que va condemnar els quatre guàrdies civils per les detencions del 6 de gener del 2008, en relació a l'atemptat que l'aeroport de Barajas va patir el 30 de desembre del 2006 i que va acabar amb la treva d'ETA.

Actualitzat
La sala del penal de l'alt tribunal ha adoptat aquesta decisió després de deliberar durant diversos dies -el primer, el 20 d'octubre passat- sobre els recursos contra la sentència interposats tant pels agents com pels dos membres de la banda terrorista, després de ser condemnats com a autors de l'atemptat contra la T4.

En una sentència notificada el 30 de desembre del 2010, l'Audiència guipuscoana va considerar culpables per dos delictes de tortures quatre dels quinze guàrdies civils que van ser jutjats a Sant Sebastià per maltractar Portu i Sarasola. Per això, els va imposar penes d'entre 2 i 4,5 anys de presó.
Anar al contingut