El moment en què el boxejador pega a l'agent que és a terra (EFE)
El moment en què el boxejador pega a l'agent que és a terra (EFE)

El suport social a un "armilla groga" boxejador indigna el govern francès

Una ministra diu que una part del país "ha perdut els papers" per la campanya a favor d'aquest boxejador, detingut per agredir un policia

Actualitzat

El govern de Macron ha reaccionat amb indignació per la campanya a favor d'un antic boxejador professional detingut per haver agredit un policia. Els enfrontaments entre manifestants i agents antidisturbis van passar dissabte, durant una protesta dels Armilles Grogues a París.

La ministra francesa de Transports, Elisabeth Borne, ha criticat les mostres de suport, també financer, a l'exboxejador Christophe Dettinger, campió de França el 2007 i el 2008. "Un cert nombre dels nostres ciutadans ha perdut els papers", ha dit la ministra a l'emissora France Info, quan li han preguntat sobre la campanya per recaptar fons a favor d'aquest púgil.

Milers de persones ja han aportat més de 100.000 euros en una petició en línia per a Dettinger, "per fer costat a la seva família i mostrar-li la solidaritat del poble dels Armilles Grogues, del veritable poble francès".

El vídeo i les imatges del boxejador i altres manifestants no paren de circular a les televisions i a les xarxes socials des que van aparèixer dissabte, des de la passarel·la Léopold Sédar Senghor, que travessa el riu Sena. La situació va derivar en enfrontaments amb les forces de l'ordre. A les imatges es veu com Dettinger pega a un policia al cap, amb gestos de boxejador, i després continua donant cops a un altre agent quan és a terra.

El boxejador -a la dreta- s'enfronta als agents antidisturbis (Reuters)

 

 

 

L'excampió francès de boxa es va lliurar a la policia després d'admetre que va "reaccionar malament", tot i que ho va fer, diu, com a resposta a l'actuació policial. Va insistir en la "repressió" dels agents i en el llançament de gasos lacrimògens que va rebre tant ell com la seva dona.

 

 

Aquest dimarts, la ministra de Transports ha qualificat de "xocant que algú a qui tots hem vist pegar a un policia a terra es justifiqui". Segons Elisabeth Borne, els agents van haver de llançar gasos lacrimògens "perquè hi havia violència".

Davant dels incidents dels Armilles Grogues, el primer ministre, Édouard Philippe, ha anunciat que el govern aplicarà noves mesures legals, com ara tipificar com a delicte manifestar-se en actes no comunicats prèviament o participar en aquestes mobilitzacions amb la cara tapada.

 

ARXIVAT A:
Armilles GroguesEmmanuel MacronFrança
Anar al contingut