Amanita phalloides bolet
L'"Amanita phalloides" és un bolet altament tòxic que pot matar amb només 30 grams (Flickr)

El supervivent d'un dinar familiar mortal, clau per resoldre un possible crim a Austràlia

Tres comensals de l'àpat van morir suposadament enverinats per un bolet i l'amfitriona i cuinera és la sospitosa principal del cas

RedaccióActualitzat

Un dinar familiar a una petita població d'Austràlia va acabar amb tragèdia. L'amfitriona va servir uns filets Wellington amb bolets de guarnició. Menys d'una setmana després, tres dels convidats havien mort i un quart ingressava a l'hospital amb problemes greus al fetge. Tot apunta que els bolets eren "Amanita phalloides", una espècie mortal. 

Això va passar al juliol. Dos mesos després, l'únic supervivent del dinar ha sortit de l'hospital. I això podria ajudar la policia en la investigació del que podria ser un homicidi. La sospitosa principal és la cuinera, Erin Patterson. 

Ella ho nega i ha declarat als mitjans locals que no tenia ni idea que els bolets que va fer servir amb la recepta eren perillosos: "Estic destrossada. Els estimava. I no em puc creure que això hagi passat. Em sap molt de greu." 

Els morts eren els seus sogres, de 70 anys; i la germana de la sogra, de 66. El supervivent era el marit d'aquesta. Es diu Ian Wilkinson, és capellà i té 68 anys.

La seva família ha emès un comunicat en què agraeix el suport que han rebut aquest temps per part dels veïns i veïnes de la ciutat de Leongatha --on ha passat tot--, alhora que demanen privacitat i respecte mentre l'Ian continua la recuperació.
 

Amb mig bolet n'hi ha prou per matar

Mentrestant, la investigació policial avança, sense que n'hagi transcendit gaire detall. Se sap que es va escorcollar la casa de Patterson i que se'n van endur diversos objectes. Segons la premsa local, haurien trobat un deshidratador en un contenidor d'escombraries proper.

Tot plegat s'està analitzant, alhora que es demana a la població que vigili amb els bolets que menja. I és que no hi ha antídot per revertir els efectes tòxics de l'"Amanita phalloides". Es calcula que amb 30 grams --mig bolet-- ja es pot matar una persona.

En cas d'intoxicació, en molts casos cal un trasplantament de fetge. La toxicitat, a més a més, no es redueix per cocció ni tampoc fregint el bolet ni assecant-lo.

ARXIVAT A:
Austràlia
Anar al contingut