Manila

El supertifó "Parma" s'acosta a les Filipines, que encara es recupera de les greus inundacions del "Ketsana"

Plou sobre mullat a l'arxipèlag filipí. Després del devastador pas del tifó "Ketsana", que ha deixat 277 persones mortes i 2,5 milions de damnificades per les greus inundacions, ara s'acosta una tempesta tropical encara més potent que l'anterior. Es tracta del supertifó "Parma", que amenaça amb agreujar més la situació a Manila, la capital, que viu sota l'aigua des de fa dies. I és que el "Parma" ve acompanyat de vents superiors als 230 quilòmetres per hora i pluges abundants, fet que ha obligat les autoritats a evacuar els habitants de les zones costaneres, per intentar minimitzar els riscos. Però diversos experts asseguren que el "Parma" serà la tempesta més potent dels darrers anys.

Actualitzat
Els meteoròlegs preveuen que el "Parma" toqui terra el dissabte, al nord-oest de les províncies d'Isabela i Aurora. Després podria fer un recorregut de dos dies pel país i podria passar per sobre de Manila, la capital de les Filipines, que està totalment col·lapsada pels aiguats. I és que aquesta ciutat ha estat declarada zona catastròfica després del pas del "Ketsana", que va suposar les pitjors inundacions en els darrers 40 anys a Manila.

Els experts temen el pitjor, ja que el "Parma" és molt més potent que l'anterior tempesta, i els serveis d'emergència filipins estan ara mateix desbordats, a part de les més de 750.000 persones que es calcula que han perdut la casa. Ara per ara, el 80% de Manila encara es troba sota l'aigua, i les pèrdues econòmiques es calculen en més de 70 milions d'euros.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut