La coproducció catalana "Google i el cervell mundial"
La coproducció catalana "Google i el cervell mundial"
Utah

El Sundance dóna el tret de sortida i acollirà una coproducció catalana sobre Google

Una de les pel·lícules que han despertat més expectació és el biopic sobre Steve Jobs. A la secció dedicada a documentals, destaca la coproducció catalana "Google i el cervell mundial", una cinta sobre l'ús de la informació a internet.

RedaccióActualitzat
El millor cinema independent se cita des d'aquest dijous al prestigiós Festival de Sundance, a Utah, als Estats Units. Una de les pel·lícules més esperades d'aquest certamen fundat per l'actor i director Robert Redford serà el biopic sobre el fundador d'Apple, Steve Jobs.

Però a la secció dedicada a documentals també destaca la coproducció catalana "Google i el cervell mundial", una cinta sobre el futur del coneixement i l'ús de la informació a internet. El projecte va néixer fa dos anys i de mica en mica ha anat creixent l'expectació entorn d'aquest apassionant documental sobre els límits de la universalització de la informació en l'era digital. Després d'haver estat seleccionada entre més de 12.000 pel·lícules, finalment viurà la seva esperada presentació en societat a Sundance.

Dirigida per Ben Lewis produïda per Polar Star en coproducció amb la BBC, Arte/ZDF, Televisió de Catalunya i TVE, "Google i el cervell mundial" fa una mirada crítica, però gens dogmàtica, a la història del projecte més ambiciós de Google, Google Books, en què el gegant informàtic va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat amb la intenció de recopilar tot el coneixement al món. Tot i això, més de la meitat dels llibres que es van començar a processar tenien drets d'autor, fet que va provocar un litigi judicial que encara està obert. Sens dubte, aquesta és una pel·lícula molt actual que promou la discussió i el debat.

Fundat per Robert Redford el 1980 per promocionar joves directors i el cinema independent, el Sundance ha donat a conèixer noms com Cohen i Tarantino.
Anar al contingut