Santa Coloma de Gramenet

El sumari del "cas Pretòria" demostra que Luigi tenia una agenda frenètica i plena de contactes

Luigi tenia una agenda frenètica. Això és el que ha posat de manifest el sumari del "cas Pretòria", que demostra que Luis Garcia, presumpte cervell de la trama, mantenia contactes intensos amb una desena d'ajuntaments de l'àrea de Barcelona, fins al punt de proposar nomenaments d'interventors i gerents. Una agenda plena de reunions amb empresaris i càrrecs públics que demostra que a banda de tenir negocis en diversos municipis, Luigi movia els fils per decidir l'organigrama de certs ajuntaments.

Actualitzat
Entre els seus contactes habituals hi havia, com a mínim, una reunió al mes amb Emili Mas, aleshores gerent de l'Incasòl. El sumari també posa en evidència que treballaven junts en alguns negocis públics, com una construcció d'habitatges a Santa Coloma on presumptament pretenien edificar-hi més del que estava previst.

Gràcies a aquests contactes, el seu negoci privat s'expandia arreu de Catalunya. Per exemple, va cobrar d'intermediari en unes obres a Viladecans i també en unes altres a la Granada del Penedès. A la seva agenda hi tenia cites amb Cardedeu, Arenys de Mar i Mataró; sense especificar els detalls de la trobada, i a causa de la detenció, no va poder reunir-se amb el dirigent d'un banc que es dedica a la gestió de grans patrimonis. A més, l'agenda de Luigi està plena de plans B, per si les seves gestions inicials no sortien.

Pel que fa a l'exalcalde, Bartomeu Muñoz, el sumari mostra que intervenia en les oposicions per col·locar gent de la seva confiança a diferents llocs.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut