Imatges del reality "Love Island", amb dos participants que també es van suïcidar
Londres

El suïcidi d'un convidat provoca la cancel·lació d'un "reality show" britànic

La televisió privada ITV anul·la el seu programa estrella diürn per la pressió política i ciutadana arran de la mort d'un convidat

RedaccióActualitzat

La cadena de televisió privada britànica ITV ha cancel·lat de forma permanent el seu programa estrella pel suïcidi d'un convidat. El "Jeremy Kyle Show" tractava conflictes familiars o sentimentals i sotmetia els participants a l'escarni del presentador i del públic. Un dels convidats no hauria suportat la pressió i s'hauria suïcidat, cosa que ha provocat una gran polèmica ciutadana que també ha arribat al govern britànic.

Davant el ressò del cas, els responsables del controvertit programa diari, amb un milió d'espectadors, han decidit suspendre'l definitivament. Carolyn McCall, consellera delegada de la cadena, ha recordat que el programa s'ha fet durant 14 anys per professionals, però que és el "moment adequat" per finalitzar-lo:

 

"Donada la gravetat dels recents esdeveniments, hem decidit posar fi a la producció del programa de Jeremy Kyle."

 

Steve Dymond no hauria suportat l'escarni del públic i el moderador del xou

 

Un escarni insuportable

Steve Dymond, un home de 63 anys, va enregistrar fa unes dies un dels programes, on va sotmetre's a una prova amb un detector de mentides per intentar demostrar a la seva dona que no li havia estat infidel. No va superar la prova i això, suposadament, va provocar que la relació es trenqués, segons el diari sensacionalista "The Sun".

Dymond es va suïcidar deu dies després de participar en el programa. El capítol on apareix Steve Dymond encara no s'ha arribat a emetre i la cadena l'està revisant. El testimoni d'una de les convidades a plató, Babette Lucas-Marriott, és aclaridor:

 

"Li van dir que no havia passat la prova del detector i va caure a terra. La gent se'n reia per les mentides que havia dit. Només li calia ajuda. Va ser realment horrible veure-ho."

 

La mort ha generat polèmica també entre els polítics, que han pressionat perquè el govern britànic demani responsabilitats als mitjans de comunicació. Charles Walker, diputat del Partit Conservador:

 

"És un programa cruel. Generalment hi posen gent vulnerable, emocional, que està a punt d'explotar perquè així aconsegueixen una bona televisió."

 

Imatges del reality "Love Island", amb dos participants que també es van suïcidar


El xou s'emetia a la cadena ITV des del 2005 i era el més popular de la seva programació diürna, amb una mitjana d'1 milió d'espectadors i un share del 22%.

Tot i la cancel·lació del programa, la polèmica sobre la salut mental dels participants en programes de televisió continua al Regne Unit, sobretot després de la mort de dos participants del "reality show" "L'illa de l'amor".

ARXIVAT A:
Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut