Barcelona

El subdirector de Quatre Camins podria haver mort ofegat amb la seva pròpia sang

Nova sessió del judici als reclusos que a l'abril de 2004 es van amotinar a la presó de Quatre Camins i que van ferir de gravetat el seu subdirector, Manuel Tellón. El tribunal ha escoltat la declaració de la infermera que va atendre Tellón al mateix centre. La dona ha afirmat que li havien clavat un objecte afilat al coll, que tenia una ferida on hi cabien quatre dits i que tenia la cara desfigurada pels cops. La infermera ha assegurat que, si no arriba a ser evacuat, hauria mort ofegat amb la seva pròpia sang.

Actualitzat
La infermera es va apropar al cos de Manuel Tellón, quan un dels interns li va dir: "No t'hi apropis o et mato". El reclús va amenaçar de tornar a punxar el subdirector. En aquest moment, un grup d'interns va començar a cridar: "Mata'l, mata'l, mata'l". La dona no va poder atendre'l en aquell moment, però va comprovar que respirava de manera "compromesa" i amb convulsions.

El responsable de comunicació de la presó ha explicat, durant la seva declaració, que només quan un dels presos amotinats va dir "Deixa'l estar, si està mort", els van permetre treure el cos de Tellón arrossegant-lo.

El subdirector va ingressar en estat molt greu a l'UCI de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Els pèrits que el van examinar han afirmat que tenia un traumatisme cranioencefàlic greu, fet que va obligar els metges a intubar-lo.

Aquest dimecres els psiquiatres que han examinat els presumptes acusats de l'agressió han presentat els seus informes. Han constatat que cap d'ells té cap trastorn mental i que eren conscients de la gravetat de les seves accions i de les conseqüències. Alguns són poc reflexius i molt agressius, presenten trets psicopàtics i un nivell d'intel·ligència baix però tenen les  facultats mentals intactes.

Els acusats s'enfronten a penes de fins a 52 anys de presó pels delictes d'assassinat en grau de temptativa, lesions i segrest d'un funcionari públic, entre d'altres. El judici continuarà la setmana que ve, quan quedarà vist per a sentència.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut