Més de 700 policies han buscat Chérif Chekatt, el presumpte autor de l'atemptat
Més de 700 policies han buscat Chérif Chekatt, el presumpte autor de l'atemptat

El sospitós de l'atac d'Estrasburg: 29 anys, 27 condemnes i radicalitzat a la presó

Macron mobilitza 500 militars per intentar capturar el presumpte autor de l'atemptat, Chérif Chekatt

RedaccióActualitzat

A França continua la recerca del presumpte autor del tiroteig a Estrasburg, Chérif Chekatt, que aquest dimarts al vespre va matar dues persones i en va ferir 12 més, algunes en estat crític. Un d'aquests ferits està en situació de mort cerebral.

Emmanuel Macron ha decidit mobilitzar l'exèrcit per intentar capturar el suposat terrorista. Concretament, 500 militars s'afegeixen als més de 700 efectius policials que participen en la recerca de l'assaltant, nascut fa 29 anys a la capital alsaciana. Segons fonts de la investigació, no es descarta que ja hagi traspassat la frontera amb Alemanya.

Chérif Chekatt estava fitxat per la policia com una persona "altament perillosa per a la seguretat nacional". Té antecedents per delinqüència comuna, amb nombrosos robatoris i accions violentes. L'han condemnat 27 vegades, a França, Alemanya i Suïssa, i l'han empresonat diversos cops. A la presó ha estat on s'ha radicalitzat.

Des de fonts de la lluita antiterrorista francesa, es creu que l'atac podria respondre a una operació policial aquest dimarts al matí per intentar detenir-lo per la seva suposada implicació en una temptativa d'homicidi per delinqüència comuna.

A més dels 500 militars enviats a Estrasburg, Macron ha ordenat que 1.300 militars més es traslladin els pròxims dies a diferents punts del país "per garantir la seguretat dels francesos", ha afirmat el primer ministre, Édouard Philippe.

 

Gran desplegament per intentar trobar Chérif Chekatt (Reuters)

 

Tres ciutadans van intentar aturar el terrorista

El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha explicat que tres persones van intentar atrapar el presumpte autor de l'atac, abans que fugís del centre d'Estrasburg i disparés contra diversos vianants. Un dels tres civils va resultar ferit per arma blanca pel mateix terrorista, segons ha afegit el ministre, que ha destacat el valor dels ciutadans:

"Això és la ciutadania, tractar de ser heroic en moments excepcionals. Són aquests herois quotidians que contribueixen a la seguretat de tots."

L'assaltant es va poder dirigir a un taxi, el va obligar a anar al barri de Neudorf, on va abandonar el vehicle i va mantenir un tiroteig amb agents de la policia, segons Castaner.

El responsable d'Interior ha remarcat que, fins ara, Chérif Chekatt només havia emès "senyals de radicalització", però que el seu historial policial estava exclusivament vinculat a la delinqüència comuna.

 

Espelmes enceses i flors al lloc de l'atemptat (EFE)

 

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme FrançaEmmanuel MacronParlament Europeu
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut