Pla general de la sala del Restaurant Semproniana on s'ha fet el sopar groc aquest dimarts 9 de gener de 2018. (Horitzontal)
Pla general de la sala del Restaurant Semproniana on s'ha fet el sopar groc aquest dimarts 9 de gener de 2018. (Horitzontal)

El sopar groc en solidaritat pels "pesos polítics" recapta més de 8.800 euros per la caixa per la solidaritat

Actualitzat

ACN Barcelona.-El sopar groc en solidaritat pels "presos polítics" al Restaurant Semproniana ha recaptat més de 8.800 euros que es destinaran a la caixa per la solidaritat. La xef, Ada Parellada, ha explicat que en total han assistit al sopar 111 persones i que un miler s'han quedat fora de la iniciativa per falta d'espai. Òmnium ha obert la porta a repetir la iniciativa arreu del territori amb les receptes de Parellada. Al sopar, en que s'han servit plats essencialment de color groc, hi han assistit la diputada electa de Junts per Catalunya Anna Tarrés i els vicepresidents de les entitats sobiranistes, Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, així com les dones del president d'Òmnium, Jordi Cuixart; del diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez i la del també diputat Joaquim Forn. 10 persones s'han concentrat davant del restaurant per mostrar el seu rebuig contra la iniciativa solidària.

Parellada ha lamentat la polèmica que ha sorgit els últims dies i ha qualificat de "trist" que no es pugui celebrar un sopar solidari "en un país lliure". La cuinera ha admès que ha gaudit molt en el procés culinari. En aquest sentit ha explicat que el menú que s'ha servit ha comptat amb pa de color groc per sucar amb oli amb una línia vermella feta amb pebrot, patates 'xips', ous remenats amb rossinyols i camagrocs, pebrot farcit de polenta, blat de moro i salsa de safrà, arrebossat de bacallà amb sala de mostassa, pollastre al curri i pastís de llimona amb crema catalana cremada.La cuinera Ada Parellada va denunciar la setmana passada un boicot al seu restaurant a les xarxes socials per acollir el Sopar Groc Solidari. Segons Parellada, diversos usuaris deixaven opinions negatives a TripAdvisor, Facebook i Google sense que haguessin estat mai al restaurant i amb crítiques al posicionament polític de Parellada. També, afegeix, ha rebut reserves falses de clients que al final no s'han presentat. Després de la denúncia de la cuinera, TripAdvisor va retirar les crítiques que no eren exclusivament gastronòmiques i la criticaven per solidaritzar-se amb els presos.El sopar solidari té un preu de 80 euros i els beneficis es destinaran a la Caixa de Solidaritat.

Anar al contingut