El Sónar perd 20.000 visitants, marcat pel canvi de dates i la vaga de muntadors

L'edició d'aquest any tanca amb 105.000 visitants després d'una forta davallada en el Sónar de dia
El Sónar perd 20.000 visitants, marcat pel canvi de dates i la vaga de muntadors

El Sónar perd 20.000 visitants, marcat pel canvi de dates i la vaga de muntadors

L'edició d'aquest any tanca amb 105.000 visitants després d'una forta davallada en el Sónar de dia
Actualitzat
TEMA:
Música
Concert d'Underworld al Sónar de Nit
Concert d'Underworld al Sónar de Nit

El Sónar perd 20.000 visitants aquest 2019 respecte a l'any passat, que va registrar xifres rècord. La davallada de públic s'explica pel canvi de dates de juny a juliol i la vaga de muntadors, segons Ricard Robles, codirector del festival.

Malgrat la davallada, l'organització assegura que el festival està en plena forma. En la seva 26a edició, Robles creu que el certamen s'ha enfortit, sobretot en les activitats del Sónar+D i el nivell artístic i conceptual dels escenaris.  

"De l'experiència que es podia preveure fa dues setmanes a com estem tancant el festival, jo crec que podem estar tots més que satisfets per tenir un festival que està en pleníssima forma i que té la capacitat per ser i per seguir sent un referent mundial"

Enric Palau, l'altre codirector, ha afirmat que el Sónar+D ha estat un èxti tant en l'afluència d'assistents com en el contingut. 

"El futur de les tecnologies aplicades a la creativitat estava aquí. S'ha reafirmat el factor descobriment i hi ha hagut grans moments"

El Sónar+D és el congrés que uneix artistes, hackers, emprenedors, músics i científics, en un entorn únic per descobrir projectes trencadors i noves iniciatives.

 

Forta caiguda d'espectadors durant el dia

El Sónar 2019 ha tancat amb 105.000 visitants, 46.000 al Sónar de Dia i 59.000 al Sónar de Nit. L'any passat, l'edició de Dia va comptar amb 18.000 visitants més, i la de Nit amb 3.000 més. L'esdeveniment s'ha ressentit sobretot amb les entrades de l'edició diürna. 

El 2018 va ser l'any més exitós del festival amb 126.000 espectadors procedents de 119 països i 150 actuacions.


Absències destacades

A part del canvi de dates i la vaga dels "riggers", una altra possible causa per la reducció del públic han estat les cancel·lacions d'alguns artistes. Al llarg de les últimes setmanes el Sónar ha perdut dos dels seus grans representats de l'escena hip-hop, Lil Uzi Vert i A$AP Rocky. Tot i així, les suplències ja han estat cobertes per altres artistes del mateix gènere musical.  

Sobre la vaga de muntadors, Robles ha explicat que el problema no és la reivindicació, sinó que ha fet "patir tothom" sense saber si el festival se celebraria.

"S'ha de treballar per no caure en situacions com aquestes que es precaritza la feina d'uns treballadors que reivindiquen de manera legítima uns drets"

Robles ga critcat "l'absència notòria" de les administracions durant les dues setmanes de crisi, tret d'algunes persones que són càrrecs tècnics del Departament de Cultura i de l'Ajuntament. 


Els tres pròxims Sónar al juny 

El festival ha explicat que les dates de les properes tres edicions, el Sónar 2020, 2021 i 2022 "estan garantides al mes de juny al calendari normal".

 

ARXIVAT A:
Música

ÀUDIOS RELACIONATS